Hanımınızın Kalbini Kazanmanız İçin 6 Yol

Mutlu

Sp Kullanıcı
25 May 2018
277
24
[h=1]Hanımınızın Kalbini Kazanmanız İçin 6 Yol[/h]

[FONT=&quot]Her evlilikte bazen istenmeyen tartışmalar, uzaklaşmalar ve soğukluklar olabilir. Ve çoğu kez de kadınlar eşlerinin onu anlamadığından şikayet ederler. Böyle durumlarda ilk adımı atmak bazen erkeklere düşebilir. Bu tartışmaların soğuk ortamını dağıtmak ve bu çekişmelerden uzak, huzur dolu bir evlilik hayatı yaşayabilmek için sizi 6 tavsiyemizi okumaya davet ediyoruz.

[/FONT]

[FONT=&quot]Allah tüm evli çiftlere dünya ve ahiret saadeti nasip etsin.

[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]1. Dinleyin[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Bir çoğumuzun hayatı çeşitli sebepler dolayısıyla oldukça hareketli ve yoğun. Akıllı telefonlarımızla olan ilişkimiz de malesef dinleme kabiliyetimizi ve sabrımızı azalttı. Birini dinlerken Youtube videolarında yapabildiğiniz gibi 10’ar saniye ileri saramaz ya da oynatma hızını arttıramazsınız.


Ama şanslısınız, çünkü hanımlar genellikle sorun çözen ve geri laf çeviren değil, sadece onları dinleyen birine ihtiyaç duyarlar. Ama dikkat edin, dinleyen birine ihtiyaçları var. Dinliyormuş gibi yapan birine değil.


Resulullâh aleyhisselam, ki aramızdan hiçbirimiz O’ndan (sallallahu aleyhi ve sellem) daha yoğun bir hayatı olduğunu iddia edemez, eşi dünyanın en basit konusundan bile bahsediyor olsa onu can kulağıyla dinlerdi. O bunca yoğun bir programın içinde bile eşini dinlemeye vakit ayırabiliyorsa, yorgun olmak, başı ağrımak gibi sebepler , anlatacağı şeyler için tüm gün evde ya da işte sizinle bir araya geleceği zamanı bekleyen eşinizle iki çift muhabbet etmemek ya da anlattıklarına ”hıhım” diyip dinlermiş gibi yapıp geçmek için bahane olamaz.



[h=4]2. Empati Yapın[/h][h=4][/h][h=4][/h]


istiyoruz ki hanımınızın hislerinin ve duygularının farkında olun ve o duyguları anlayın. Bazı kardeşler hanımlarının üzüntülerini ve kırgınlıklarını görmezden geliyor ve hafife alıyorlar ve sanıyorlar ki böyle davrandıklarından o hisler yok olacak. Olmayacak ! Yargılayıp küçümsemektense o hislerinin varlığını kabul etmek çok daha faydalıdır.

Buna duygusal zeka denir ve Resulullah aleyhisselam bunun ustasıydı. Bir yolculuk sırasında hanımının devesi huysuzluk ediyor ve yürümeyi reddediyordu. Bu günkü tabirle söylersek aracı arıza yapmıştı. Böyle olunca hanımı ağlamaya başlıyor. Resulullah aleyhisselam ne bir söz söylüyor ne de orada vaaz veriyor. Hanımının yanına gidiyor ve kıyafetinin ucuyla ve elleriyle onun gözyaşlarını siliyor.


Bir dahaki sefere hanımınız ağladığında onun duygularını ve hassaslığını küçümsemeyin ve vaaz vermeyin.


Ya ona bir mendil uzatın ya da daha da iyisi, ellerinizle gözyaşlarını silin.



[h=4]3. Dert Etmeyin[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Karı-koca arasındaki anlaşmazlıklar evlilik hayatının çok doğal bir gerçeğidir. Asıl mesele sizin bu anlaşmazlıklar konusunda nasıl davranacağınız konusunda verdiğiniz karardır. Bazı kardeşler yaşanan çekişmelerde kimin haklı kimin haksız olduğunu kanıtlamanın çok önemli olduğunu sanıyor ama hanımlarının onlardan tek istediği duygularını ve o duygulara sebep olan etmenleri anlamaları. Bu ortamı yumuşatma ve öfkeyi dağıtma açısından çok daha iyidir.


Bir gün Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem Hz. Âişe (radıyllahu anha)‘ye


–”Ben senin konuşmandan bana kızgın olup olmadığını hemen anlarım.” Aişe annemiz, kızgın olduğu zamanlarda bile bunu belli etmemeye özen gösterir, elinden geldiğince bu halini gizlerdi. Hal böyleyken Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in bunu nasıl anladığını merak etmişti.
-” Yâ Resulullah bunu da nereden çıkardınız ?” diye sordu.


“Ey Aişe! Eğer bana kızmışsan bir şey söylediğin zaman” İbrahim’in Rabbine yemin olsun ki ”diyorsun, eğer benden hoşnutsan, Muhammed’in Rabbine yemin olsun ki diyorsun?”

Aişe annemiz, Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) ince düşüncesine, kendinin her halinin böyle dikkat ile okunmasına sevindi ve ”Seni Seviyorum”anlamına gelen şu sözleri söyledi.


– “Vallahi doğru Ya Resûlullah! Ancak şu andan itibaren sana söz veriyorum, bundan böyle senin isminin dışında bir ismi ağzıma almayacağım, ne kadar kızgın olursam olayım, yine de senin isminle yemin edeceğim.”


Eğer sadece hanımınızın haksız olduğunu kanıtlamak istiyorsanız onu etkileyemezsiniz. Ancak nebevî bir davranış takınıp hanımınıza her halinin böyle dikkatle okunduğunu hissettirirseniz, şüphe yok ki etkilenecektir.



[h=4]4. Boş Verin[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Karı-koca arasında fikir ayrılıkları olur. Bazıları istenmeyen tartışmalarla noktalanır. Tartışmaların çoğu sadece ”kim haklı/haksız” konusu üzerine değil de birbirimizle kurduğumuz diyalog şekli ve tartışmayı ”kazanmak” istemimizle ilgili oluyor.


Bazen öylece boş vermeyi öğrenmek gerek.


Bir gün Hz. Âişe radıyallahuanha Resulullah’a sesini yükseltmiş ve bunu gören babası Ebu Bekir radıyallahu anha çok sinirlenmiş, bir anlık kızına elini kaldıracak olmuştu. Fakat Resulullah hemen onu engelleyerek ortamı sakinleştirmişti.


Ebu Bekir radıyallahu anha gittiğinde Resulullah aleyhisselam Âişe annemize neşeli bir biçimde ”Gördün mü bak nasıl da kurtardım seni babanın elinden.” demiş böylece ikisi de gülmeye başlamış ve tartışmayı unutmuşlardı.


O zaman bir dahaki sefere tartışmayı kazanmak yerine hanımınızın kalbini kazanmayı düşünün. Zaten artık nasıl yapacağınızı biliyorsunuz :).



[h=4]5. Yardım Edin[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Bazı kişiler hanımlarına sadece mantıklı bir gerekçeleri varsa yardım ediyorlar. Kendilerinden yardım istenirse yardım ediyorlar. Bir sorunu çözmek ya da bir yükü hafifletmek için yardım ediyorlar. Ancak yardım etme eşinizle yakınlaşmak için sembolik bir adım olarak kullanılabilir. Sadece iş hafifletmek için değil de, duygusal bir hareket olarak…


Resullullah aleyhisselam kendi söküğünü kendi diker, kendi ayakkabısını kendi tamir eder, hayvanları sağar ve evi temizlemeye yardım ederdi. Biz Resulullah’ın bu tavrından genellikle tevazu başlığı altında bahsederiz. Doğrudur, ancak aynı zamanda evde beraber vakit geçirmek için yapılabilecekler arasındadır.


Bazen eşiniz çay demlerken mutfakta yalnızca onun yanında durmanız bile onu, hayret edeceğin kadar çok mutlu edecektir.



[h=4]6. Dış Görünüşünüzle İlgilenin[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Bizler genellikle evdeyken değil de dışarı çıkarken görünüşümüzle ilgileniyoruz.


Bu hiç adil değil. İnsan evindeyken de dışarıdayken aynı şekilde güzel görünmeli ve hoş kokmalı. Efendimiz aleyhisselam ‘ın amcasının oğlu İbn-î Abbas der ki;
”Ben hanımım için süslenmeyi, hanımımın da benim için süslenmesini severim. Çünkü Allah Bakara Sûresi’nde 22. âyet-î kerimede ”…kadınların da onlar üzerinde hakkı vardır.” buyurmuştur. ”


Aynı şekilde Âişe annemiz (radıyallahu anha) ‘e


”Resulullah eve geldiğinde ilk yaptığı şey neydi” diye sorulmuş.


O da” İlk olarak dişlerini misvaklardı.” cevabını vermiştir.


Bundan sonra dışarıdan eve geldiğinizde eşinizle selamlaşmadan önce elinizi yüzünüzü yıkamayı, ve özellikle sigara kullanıyorsanız dişlerinizi fırçalamayı , güzel kokular sürünmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.


Allah tüm çiftlerin hayatına haz ve mutluluk versin.



[/FONT]

[h=2]Kaynaklar[/h][FONT=&quot]Hesham Al-Awadi, Muhammad***8206;***65018;: How He Can Make You Extraordinary
İslamı Hayata Taşımada Peygamber Örnekliği | Siyer Vakfı


suffagah.com
[/FONT]
 

Yaren

Fesleğen
Sp Kullanıcı
30 Ocak 2017
4,706
7,259
Bize bunlarla gelin;denizde damla da olsa erkeklere de tavsiye verildiğini okumak güzeldi sp3
 

EfuL!m

HüZün'Gâh
Sp Kullanıcı
8 Mar 2017
2,167
545
“Empati yapın” mi hhhz sayın yazar sizi esefle kınıyorrum böylesi zor hissiyatları baylara yakıştırmayalım lütfen .
Günah kuramazlar efenim öyle bir hissiyat alım kapasiteleri yok ben söyleyim hhhz
 

Pejmürde

Sp Kullanıcı
23 Eyl 2019
227
394
Evlenerek kalbini kazanmış olmuyor muyuz zaten
Ben bu konudan bişey anlamadım
 

İklil

"Hissedilen her şeye cümle kurulamıyor."
Sp Kullanıcı
20 Şub 2017
8,320
29,329
Erkekler bunu yapacak ha zor ..
 

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Bunların hepsini yapsan bile başka bahaneler bulurlar...
Kadın çok farklı bir varlık
Bu konuda gayet ciddiyim.
Bu fark yaradılıştan kaynaklı değil...
İnsanın özü birdir. Kadın ve erkek Aynı cinsten türemiştir...
Lakin kadın bulunduğu toplumda yer olduğu konumda neden kendine böyle bir rol biçiyor anlamıyorum. Kurgulanmış diziler, kurgulanmış film ve proğramların esiti yada içeriğini bilmediği, dışa yansıyan sözde hayatların özde ise tükenmişlerin bir özentisini icra eder durur.
Erkek çok farklı mı belki değildir ama şuan mevzum kadın..
Maalesef ne yaparsan yap kadın sana tavır yapmak, senden soğumak için muhakak bir bahane bulur

Sevgi Platformu / Qasem
 

Pejmürde

Sp Kullanıcı
23 Eyl 2019
227
394
He yani bu kadar basitmiydi azizim.
Evlenerek sadece köle olmayı kabul etmiş oldun diyormuşum :)

Sevgi Platformu / Qasem
Köle olacağız tabiki :)

Alıntıyı bırakıp kaçıyorum :)
Ey fatıma sen Aliye cariye ol ki. Oda sana köle olsun [Hz. Muhammed (s.a.v)]
 

Pejmürde

Sp Kullanıcı
23 Eyl 2019
227
394
Aaa gerçekten mi ?
Valla ben bilmiyorum açıkçası uydurma mı değil mi
Demek öyle ha kendimi kandırılmış hissediyorum
Tabii yine de bi araştırmak lazım
 

Son mesajlar