Kişisel Gelişim Çocuklarınız sizin sanat eserinizdir.

sükutu-ezber

Öyle işte,,,
Sp Kullanıcı
11 Şub 2017
17,416
63,104
1,626
İnsan çilesini çektiği şeyin sahibidir...
Çocuk yetiştirmek emek ister.. onlara süslü odalar hazırlayıp... süslü elbiseler giydirmekle. pahalı oyuncaklar alıp her istediğini önüne koymakla çocuk yetiştirmiş olmuyorsunuz... Bu hizmetlerin tamamı evcil hayvana yapılır... Anne babanın asıl görevi, hem bedenen hem de manen tam manasıyla beslenmiş güçlü çocuklar yetiştirmektir... Ebeveynlik, Çocuğun eline hazırı vermek değildir... Çocuğa hazırı yemenin bile ne kadar zor bir meziyet olduğunu öğretmektir.... Hiçbir başarının veyahut da hiçbir nimetin kolaylıkla elde edilmediğini... Bu yüzden elde edilen şeyin kıymetini bilmek gerektiğini öğretmektir..
Üzülerek belirteyim ki;bu ülkenin ebeveynleri, "kolaylaştırınız zorlaştırmayınız" hadisi şerifini, çocuklarının dünyalık ihtiyaçları için kullanıyorlar.. çocuklarının dünyalık tüm işlerini kolaylaştırıyorlar... Asıl ihtiyaçları olan ruhlarının gıdalarını elde etmeyi zorlaştırıyorlar... Sonra da;
"Yemedim yedirdim.. içmedim içirdim...bu çocuk nankör.. ne için bana bunları yapıyor" diye ağlıyorlar...Ağlamayın...Çocuklarınız sizin sanat eserinizdir...Komşunun değil...

Şenay Tek

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,691
0
Çocuklarınız sizin sanat eserinizdir.
Eline saglik bu konuda hos bir paylasim yapmissin sukutu ezber.

Yazar bu yazisinda meseleyi alip makul ve yazilmasi gerektigi gibi yazip ortaya koymus ve bizde bu konuda onunla ayni fikirdeyiz ve bizim sahib oldugumuz bu düsünce eskiden beri bizde var.

Anne ve baba olmak bir seyler almak ve vermekle olmuyor edeb vede egitim ilk gelecek seyler den olacak ve bu konudaki yazida sunuda diyeyim aklima gelmis iken Hic bir veli yavrusuna edebten baska güzel bir sey vermis olamaz.

Sadece bir seyler almak ve onlara vermek ana ve babalik olsaydi o zaman birisine veli olmak ne kadar kolay olurdu ve oysaki veli olmak sorumluluk ister ve ister istemez sahib oldugu evladina verilmesi gereken hos seyi vermek lazim gelir ve iste ilk önce uhrevi acisindan ise baslamak onlar(veli) adina hos olur.

Maselef görüp sahid olmakla ve bilmekteyiz insan olarak velisi anasi veyahut babasi diyebiliyor ben ona neler aldim veyahut neler yaptim o ise beni dinlemiyor baska ifade ile onun bana yaptiklarina bak ve bir örnek olarak uhrevi acidan ne verdin vede veli olarak senin üstüne düsen o vazifeni yaptin mi ve bu arada birde malasef ana baba üstüne düseni o görevi yapmis evlad ise dikine gitmis.

• Beğen
Tepkiler: Tuğba

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
74K