Ders Çalışma Ortamında Olması Gereken 7 Özellik

Mutlu

Sp Kullanıcı
25 May 2018
277
24
[h=1]Ders Çalışma Ortamında Olması Gereken 7 Özellik[/h]

Ders çalışma ortamlarının sadece amacına yönelik olması verimi etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Bu yazımızda da ders çalışma ortamında olması gereken özellikleri ele aldık.

[h=4]1- Odanın Rengi[/h][h=4][/h][h=4][/h]
Odada kullanılan renklerin açık mavi veya açık yeşil gibi aydınlık renkler olmasına özen gösterin. Çok koyu renk karamsarlığa sürükleyebilirken, beyaz gibi çok aydınlık renkler de göz yorabilir.




[h=4]2- Dikkat dağıtan nesneleri uzaklaştırmak[/h][h=4][/h][h=4][/h]
Dikkat dağıtmaya sebebiyet veren telefon, bilgisayar gibi teknolojik aletler motive olmayı oldukça zorlaştırır. Bunları çalışma esnasında bulunduğumuz ortamdan uzak tutmak kendi yararımıza olacaktır.




[h=4]3- Masamız[/h][h=4][/h][h=4][/h]
Kullandığımız masa sadece ders çalışma masası olmalıdır. Yani en azından ders çalışırken masamız üzerinde ders ile alakası olmayan her şeyi kaldırmalıyız.




[h=4]4- Sandalyemiz[/h][h=4][/h][h=4][/h]
Çalışırken koltuk veya yumuşak minderler bizi gevşetip uykumuzu getirebilir. Aksine çok rahatsız edici sandalyelerde kullanmamalıyız. Normal standartlarda yapılmış bir sandalye kullanabilirsiniz.




[h=4]5- Odanın Işığı ve Sessizliği[/h][h=4][/h][h=4][/h]
Çalışma odamızın yeterince ışık alması ve sessiz olması da oldukça önem taşır. Sessiz bir ortamda 5 kelime öğrenilebilirken gürültülü bir ortamda 3 kelime öğrenilir.




[h=4]6- Odanın Havası[/h][h=4][/h][h=4][/h]
Çalışılan ortamın havadar olması gerekmektedir ayrıca oda ısısı ne çok düşük olup kişiyi üşütmeli ne de fazla sıcak olup kişiyi gevşetmelidir.




[h=4]7- Masamızın Rengi[/h][h=4][/h][h=4][/h]
Çalışma ortamında kullanılan renkler kadar çalışma masasının da rengi önem taşımaktadır. Çok karışık ve koyu renkler yerine sade ve açık renkler tercih edebilirsiniz.





suffagah.com

 

Son mesajlar