Psikoloji Doyumsuzluk

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
31 Mar 2020
22,616
105,354
1,626
Ama onlara göre ihtiyaç kimse ihtiyaç fazlası olduğunu kabul etmiyor ki 😏
Bundan 20 yıl önce 30 yıl önce işini görenler bugünde işini görür. Biz ihtiyaç olduğu için değil, nefsimizi tatmin etmek için alıyoruz ve bunun adı doyumsuzluktur. Nefis asla tatmin olmaz. Hep daha fazlasını ister ve bunu sana ihtiyaç olarak gösterir.
Eğer bir evde hem normal elektrik süpürgesi hem dikey süpürge hem de robot varsa bu ihtiyaçtan değildir.
Eğer bir evde çaydanlık yanı sıra çay demlemek için başka seçenekler varsa bu ihtiyaçtan değildir.
Eğer bir evde çeliğinden teflonuna, emayeden bakırına envai çeşit tencere varsa bu ihtiyaçtan değildir.
Kılık kıyafet konusuna girmiyorum bile. Çünkü orda müsriflik had safhada...

• Beğen
  • Alkış
Tepkiler: Yüsra ve iklima

Yüsra

Ne mutlu kalbinin hirasını bulanlara...
Sp Kullanıcı
10 Şub 2023
3,285
15,127
1,626
Bundan 20 yıl önce 30 yıl önce işini görenler bugünde işini görür. Biz ihtiyaç olduğu için değil, nefsimizi tatmin etmek için alıyoruz ve bunun adı doyumsuzluktur. Nefis asla tatmin olmaz. Hep daha fazlasını ister ve bunu sana ihtiyaç olarak gösterir.
Eğer bir evde hem normal elektrik süpürgesi hem dikey süpürge hem de robot varsa bu ihtiyaçtan değildir.
Eğer bir evde çaydanlık yanı sıra çay demlemek için başka seçenekler varsa bu ihtiyaçtan değildir.
Eğer bir evde çeliğinden teflonuna, emayeden bakırına envai çeşit tencere varsa bu ihtiyaçtan değildir.
Kılık kıyafet konusuna girmiyorum bile. Çünkü orda müsriflik had safhada...
Bu konuda seninle aynı fikirdeyim ve çevremin gözünde cimrilik yapıyordum yada param olmadığı için alamıyordum yani kedi uzanamadığı et misali bir tepkiyle karşılaşıyorum.Kimse kendine toz kondurmuyor bu konuda kimse doyumsuz olduğunu kabul etmiyor malesef.İsraf sadece yiyecek içecekte olur zannediliyor varolması için çabaladığımız her eşyanın aslında bu dünyada kölesi ahirette de sorumlusu olacağımızın kimse farkında değil sanırım.

• Alkış
Tepkiler: Eylül Başak

Son mesajlar