Makale Herkes Onu Anlatıyor

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
Yüz binlerce gence dinini korkutarak değil sevdirerek anlatmayı şiar edinen, “Allah’ım Ben Geldim” ve “Başımın Üstünde Yerin Var” kitaplarının yazarı Hatice Kübra Tongar akıcı kalemiyle; dede Abdülmüttalib, baba Abdullah, anne Âmine, sütanne Halime ve sevgili eş Hatice, kızları Zeyneb, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, babasının çiçeği Fatımatüz Zehra’nın dilinden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v.) anlatıyor.

Bugüne kadar Peygamberimizin hayatına dair pek çok eser görmüş ve okumuşsunuzdur. Bu kitapları diğerlerinden farklı kılan şey “Herkesin O’nu (s.a.v.) anlatması.” Nasıl bir eş, nasıl bir evlat, nasıl bir torun, nasıl bir baba olduğunu O’nun (s.a.v.) en yakınlarından dinliyoruz. Biyografik roman kurgusu içerisinde Siyer-i Nebi yolculuğuna çıkıyoruz.

venti_iMG-4745-1709715657.jpg

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
Gözlerinizi kapatın ve zamanın, çölde savrulan kum taneleri gibi geriye akmasına izin verin. Tarih bin beş yüz yıl önceye gitsin, takvim Asr-ı Saadet’i göstersin, gözlerimiz Hane-i Saadet’e çevrilsin. Güzel Peygamberimizin hatıraları, kızlarının dilinden yüreğimize değsin.
Bu kitap; kızları Zeyneb, Rukiyye, Ümmü Gülsüm ve Fatıma’nın dilinden Hz. Muhammed’i (s.a.v.) anlatıyor. Saatler geriye dönüyor, tarih yeniden canlanıyor ve... “Kızları O’nu (s.a.v.) Anlatıyor”
“Babacığım beni kucağına almış, herkesin huzurunda ‘babasının süsü’ anlamına gelen ismimi koymuş: Zeyneb…” Muhabbetle babacığını anlatan kızı Hazreti Zeyneb...
“Babacığımla anneciğim çok iyi geçinen, birbirlerini sevgileriyle besleyen, aşklarını ve muhabbetlerini hep taze tutan bir karı-kocaydı. Gözleri birbirine değdiğinde anlardım onu; böyle bir sevda hiçbir zaman diliminde yaşanmamıştır derdim kendi kendime.” Ailesindeki muhabbeti aşkla anlatan Hazreti Rukiyye...
“Babacığımı o güne kadar hiç böyle üzgün görmemiştim; onca sıkıntıya uğramış, onca eziyete maruz kalmıştı ama bu acı O’na hepsini unutturmuş gibiydi. Hatice’si yoktu artık.” Babasıyla hatıralarını anbean anlatan Hazreti Ümmü Gülsüm...
“Ben Fatıma. Nam-ı diğer ‘Ümmü Ebîha’, yani ‘babasının annesi’. Böyle derlerdi bana. Babacığıma olan aşırı düşkünlüğümden, ilgimden ve sevgimden dolayı bu künyeyi vermişlerdi.” Yaşadığı anıları ilmek ilmek satırlara dokuyan Hazreti Fatıma...

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
Konu Hatice Kübra Tongar olunca iki defa düşünmek gerekiyor. Müsait bir zamanda nedenlerini, niçinlerini yazmaya çalışırım inşallah