Özgün Konu Kötülüğün Kaynağı Nedir?

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
31 Mar 2020
18,190
86,212
Kaynağını alıyor derken tam olarak neyi kast ettiğini anlamıyorum açıkçası.
Sonuçta Cenâb-ı Allah bu dünyayı yaratırken bir maksada binaen yaratıyor. Cennet ve cehennemin varlığından haberdar ediyor. Önümüze iki yol seriyor. Sağ yolu tercih edersen neticesi cennet, sol yolu tercih edersen neticesi cehennem..
Kötülük yaratılmasaydı imtihan nasıl olurdu. Ebu Bekirler ve Ebu cehiller birbirinden nasıl ayırt edilirdi. Tek yol olurdu. İmtihan olmazdı. Herkes aynı yolu tercih ederdi. Ama sana verilen cüzi irade ve cüzi ihtiyari sayesinde iyiyi ve kötüyü sen tercih etmiş oluyorsun.
Kötü olmanı veya kötülük yapmanı isteyen Allah değil ki. Eğer bu fikri kabul ediyorsun eskikerdeki kadercilik anlayışını da benimseyip kabul etmen gerekir. Allah istedi ben yaptım. Benim suçum yok. Allah kaderime böyle yazmış.
Böyle bir inanışı sanırım hiçbirimiz kabul etmiyoruz
 

sükutu-ezber

Öyle işte,,,
Sp Kullanıcı
11 Şub 2017
16,552
59,083
Türkçede Tanrı ilah demek o yüzden alışkanlık Tanrı diyorum genelde:)
Sonuçta kötülük Kaynağını Allah'tan alıyor demek istedim:)
Kaynağını almıyor Nil
Allah güzeldir güzel yaratır ve yarattığı kula akıl vermiş boşuna vermemiş demiş ki... Kulum bak sana iyiyi kötüyü sana anlatıyor bildiriyorum tercih sana kalmış,,,

Kötülüklere müsaade veriyor Rabbimiz kulun tercihine göre yaratıyor,,,
Bazen diyoruz ki hep iyilik olsa o zaman cennet cehennem olmazdı bizler tam olarak iyiliği kötülüğü bilmeyecektik ve bu dünyanın çokta anlamı olmazdı her şeyin zıttı var bu da öyle bir şey kötülük olmasaydı iyiliğin anlamını kıymetini bilemezdik,,,
 

Karaton

GÜCÜ DOĞURAN DÜŞÜNCEDİR
Kurucu
27 Ocak 2017
4,299
18,123
Bolu
www.sevgiplatformu.info
O kadar şey söylüyorsun bunu cımbızla çekip alıyorlar önüne koyuyorlar.
Bizlerde sabah akşam kuran okunsun meali okunsun anlaşılsın diyoruz He ama bazı kavramları bazı sıfatları bozmaya da gerek yok abisi..

Günümüz gençleri soruyor sormayı seviyor ağzını bantlayamayız. Hatta dili dönmeye başlayan çocuk saniyede bir soru sorma kapasitesine sahip..
Bu durumda bizim yapmamız gereken onların ağzını bantlamak değil onları yönlendirmek tavsiyelerde bulunmak.. Sağıra yatarak üstesinden gelebileceğimiz bir durum değil bu..
Çözümler üretmek daha iyi öğrenmek durumundayız.
Zihnimizde oluşturduğumuz tabulara dokunulmasın aman sorulmasın aman sorgulanmasın gibi bir tutum arkadan gelen gençliği hiçbir şekilde tatmin etmeyecektir..

Bizim kitabımız bizi zelil etmeyecek kadar şerefli bir kitaptır..

Soruya gelecek olursak ontolojik etimolijik yada kronolojik vs kötülüğün kaynağı Allah değil insanın nefsidir...
 

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
31 Mar 2020
18,190
86,212
O kadar şey söylüyorsun bunu cımbızla çekip alıyorlar önüne koyuyorlar.
Ben Nil'in sorduğu soruların hiç birinden cımbızla laf almıyorum. Aksine defalarca kendimi tekrarlıyorum. Aynı şeyi defalarca yazmak zorunda kalıyorum. Birşeyler sorduğunda ben onun bilmediğini düşünerek cevap veriyorum. Tanrı kelimesini sık sık kullandığını söyledi. Demek ki kullanmaması gerektiğinin bilmiyor.Onu düzeltmek benim görevim. Görmemezlikten gelemem. Tanrı kelimesi hiçbir zaman Allah, yaratıcı kelimesi ile eş değer tutulamaz. Esma'ül Hüsna da böyle bir isim yok. Allah'ın ne zati ne sübuti sıfatlarında böyle bir kavram yok.
Herkes kendi niyetinden mesul. Ben Nil'in niyetini şimdiye kadar hiç sorgulamadım, sorgulamam da. Bizim dinimiz sorulan sorulara cevap veremeyecek aciz bir din değil. Bilmediğimiz için o acziyet bize mahsus
 

Son mesajlar