Münazara 😊

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
31 Mar 2020
23,264
108,383
1,626
Muvaffakiyyetin sırrı çalışmak mıdır yoksa Muvaffakiyyetin sırrı zeka mıdır?
1958'li yıllarda lise öğrencilerin tartıştıklari konu 😊
Birinciyi 3A, ikinciyi 3B savunuyor , sizce hangisi?
Benim okuduğum yıllarda okullarda sık sık yapılırdı ve ben çok severdim.

Bende birbiriyle orantılı olduğunu düşünüyorum. Başarı için ne sadece zeka ne de çalışmak yeterli değil.

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
31 Mar 2020
23,264
108,383
1,626
Sanirim, Önceki yıllarda daha bir önem veriliyordu bu konuya.
Gördüğüm kadarıyla pek önem verilmiyor günümüz okullarda
Günümüz okullarındaki eğitimi kendi dönemimle kıyaslayınca şimdiki eğitimin içinin ne kadar boş olduğunu görüyorum. Gençler gerçekten çok zeki olduğu için mi çifter çifter üniversite bitiyor sizce?

Pelpelik

Keep Smile ;)
Yarışma Birincisi
13 Haz 2023
2,321
10,957
1,626
Diyar-i 🦋'ler ✨😊
Günümüz okullarındaki eğitimi kendi dönemimle kıyaslayınca şimdiki eğitimin içinin ne kadar boş olduğunu görüyorum. Gençler gerçekten çok zeki olduğu için mi çifter çifter üniversite bitiyor sizce?
Bunu tartışmasını yaşadım, olanaklar fazla fakat eğitim ve öğretimin içini bosalttilar, eski egitim yapısına bakıyorum olanaklar kısıtlı fakat egitim ve öğretimin içi günümüzden dolu. Ders kitapları uygulamalardan geçilmiyor ne kadarı uygulanıyor muamma.
Belki sizlerde yadirgarsiniz koy enstitüleri en güzel uygulama örneği. Komünist yetistiriliyor nasıl savunuyorsun diyorlar, araştırmak bize zor geliyor.
Medrese kültürü ve disiplini almış kişilere bakıyorum şimdiki hocalara ve öğrencilere bakıyorum ( medreselerin bozulmadigi dönemden bahsediyorum)
En azından araştırdigim kadariyla bunları söyleyebiliyorum

Murat

Artık kendine müslüman
Sp Kullanıcı
8 Tem 2018
3,709
17,850
1,626
Sanirim, Önceki yıllarda daha bir önem veriliyordu bu konuya.
Gördüğüm kadarıyla pek önem verilmiyor günümüz okullarda
(Okullara ne gerek var. Sosyal medya var olalı her konuda herkes yapıyor zaten bunu.)

Çalışmak muvaffakiyyetin kapısını aralar. Zeka ile birleşirse sonuna kadar açar. Ancak ikisinden önemli olan Allah'ın nasib etmesi.

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
79K