Dini Sorular Namaz/Heykel/Resim

Karaton

GÜCÜ DOĞURAN DÜŞÜNCEDİR
Kurucu
27 Ocak 2017
4,320
18,199
Bolu
www.sevgiplatformu.info
Eğer peygamber efendimize aleni bir şekilde hakaret eden kötü davranan herkese anında ceza verilmiş olsaydı inanmayanlarda imana gelirdi ki bu da imtihan sırrının ortadan kalkması demek. Ebu Cehiller ile Ebu Bekirler birbirinden ayrılmazdı.
Bu konuda hemfikiriz burası böyle.bu ayrı bir konu kadere kadar gider ucu. Ki konuyla bir alakası yok.

Yetişkin aklı başında peygamber düşmanlarına hatta onu taşlayanlara imtihan diyerek birşey yapmıyoruz.
Aklı bişey sarmayan çocuk namaz kılarken peygamberimizin önünden geçiyor beddua ile kötürüm oluyor..
Kısasa kısas diyen Allahın cezalandırmada adeleti böyle bişeymi sizce?
 

DenizKızı

Beni Siz Delirttiniz
Sp Kullanıcı
11 Nis 2020
8,368
43,865
30
Kocaeli
Ebu Davud’da geçen rivayet şu şekildedir:

“Said bin Gazvan hac dönüşü Tebük’e gelmişti. Bir de ne görsün. Yere oturtulmuş sakat bir adam duruyor. Yanına yaklaştı, niçin bu hâle düştüğünü sordu. Sakat adam şöyle dedi: Sana bir hadis haber vereceğim, fakat ben sağ oldukça benden duyduğunu kimseye söylemeyeceksin. Hâdise şöyle: Resulullah Tebük’e geldiğinde bir hurma ağacının önüne inmişti. ‘Şu ağaç bizim kıblemizdir.’ buyurdu. Ve hurma ağacına dönerek namaza durdu. Ben daha o zaman çocuktum. Koşarak geldim. Sütre olarak duran hurma ağacı ile onun arasından geçtim. (Bir rivayette de: “Resulullah namaz kılarken, ben eşeğin üzerinde olduğum halde önünden geçtim.” denilmektedir.) Bunun üzerine Resulullah: ‘O bizim namazımızı kesti, Allah da onun ayağını kessin.’ dedi. O günden bugüne kadar ayağa kalkamaz oldum.”
Cevap olarak verilmiş bir paragraf

"Her şeyden önce, bu çocuğun bir müşrik çocuğu olduğu kuvvetle muhtemeldir. Peygamberimiz (asm)'in namaza durduğunu gören müşrikler, Resul-i Ekrem Efendimizin namazını ifsat etmek maksadıyla çocuklarından birisini tahrik edip Peygamberimiz (asm)'in önünden geçmesini tembih etmişlerdir. Onların bu haince planlarını fark edip gören Peygamberimiz (asm), İslâm'ın izzetini göstermek ve onların kötü niyetlerini defetmek için, çocuğun o hale gelmesini bir mucize olarak göstermiştir."

"Diğer bir ihtimal, bu çocuk her ne kadar çocuk görünüşlü ise de, büluğ çağına gelmiş olduğundan, Peygamberimiz (asm), çocuğun önünden kasdî olarak geçtiğini anlamış ve böyle bir bedduada bulunmuştur." (eş-Şifâ , I/632)
 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,679
son sorum namaz kılarken biri önümüzden geçerse namaz bozuluyor mu?.
Birisi namaz kilarken önünde biri gecse namaz bozulmaz ve böyle bir tavir adab disi ve iste nahos durumdur.

Ve namaz halinde iken Allahu Teala´nin huzurundasin diye deniyor ve ayni zamanda bir yapmis oldugun ibadet var arasina birisi girmekle kesintiye ugruyor ve buna ragmen namaz da güne bozulmuyor.
 

DenizKızı

Beni Siz Delirttiniz
Sp Kullanıcı
11 Nis 2020
8,368
43,865
30
Kocaeli
Birisi namaz kilarken önünde biri gecse namaz bozulmaz ve böyle bir tavir adab disi ve iste nahos durumdur.

Ve namaz halinde iken Allahu Teala´nin huzurundasin diye deniyor ve ayni zamanda bir yapmis oldugun ibadeti var arasina birisi girmekle kesintiye ugruyor ve buna ragmen namaz da güne bozulmuyor.
teşekkür ederim ?
 

Son mesajlar