1- Bildiğim kadarıyla kitap okumayı seviyorsun. Bizimle sevdiğin bir kitaptan alıntı ya da altını çizdiğin bir cümle yazabilir misin? Diye sordum. Ne demiştir?
a) … içini acıtan şey de zaten buydu; yaşamak… (Martin Eden)
b) Bu yaşıma kadar en iyi zamanlarım tam manasıyla yalnız kalabildiğim günler olmuştu. (İçimizdeki Şeytan)
c) Kötülüğümüz içimizde bizim; içimizse kurtulamıyor kendi kendinden (Denemeler)
d) Uzun ve derin bir uykuya düşmeden önce ölü ile diri arasında bir fark yok diye, düşündü. (Kuru Kız)
2- @Pelpelik 'e başarısızlıkla nasıl başa çıkılacağına dair en iyi tavsiyen nedir? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Hayatta başarısız oldum diye üzülme! Herkes hayatta başarısız olabilir öncelikle nerede hata yaptığını bulmaya çalış. Nerede yetenekli olduğunu da öğrenmeye çalış kendini tanımaya çalış.
b) Başarısızlık, başarıdan güçlüdür. Başarısızlığa uğramayan insan, başarının kutsal anahtarını yakalayamaz.
c) Ya şimdi ne olacak dediğin anda bitmişsindir zaten tükenmişsindir. Bu hayatta her şeye rağmen umut var. Umudunu kaybetmezsen 1 sıfır önde başlamış olursun.
d) Bu hayatta her şeyi başaracaksın diye bir kaide yok. Belki de bu kaderindir.
3- @Pelpelik 'e yapmayı en çok sevdiğin iş nedir? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Sessiz sakin bir yer gidip hiçbir şey yapmamak.
b) Plansız gezi yapmayı çok severim.
c) Müzik dinlemek. Müziğin ritmine kapılmak.
d) Yemek yapmak. Yeni yemekler yapmayı denemek.
4- @Pelpelik'e insanların senin hakkında en çok neyi bilmelerini isterdin? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Soğuk biri olmadığımı. İlk gördüklerinde öyle olduğumu söylüyorlar. Kendi kabuğundan yıllar önce zorda olsa kırıp, kendini yeniden inşa eden biri için bu “soğuk biri” tabiri bana sert geliyor artık.
b) Ben bile kendimi anlayamayabiliyorum bazen. İnsanlardan bunu istemek saçma olurdu.
c) Bilmelerini istediğin bir şey yok.
d) Ne kadar iyi kalpli birisi olduğumu bilmeleri yeterli.
5- @Pelpelik'e yolculuğa anlam katan sana göre Yolcu mu yoksa Yol mudur? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Yoldur. Şairler için kalemini daha iyi keşfetmelerini sağlar.
b) Yolcudur. Kimlik arayışında olanlar için, kendisine anlam katandır.
c) Yolculuğun kendisi gurbettir, hüzündür, anlamlı maceradır.
d) İkisi de değildir. Gittiğin yöndür.
6- @Pelpelik'e hayatını anlatan bir kitap yazacak olsan, başlığı ne olurdu? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Son(u)bahar Gibi
b) Saat-i Semenfam
c) Karanlık Historiadan Aydınlığa
d) An’larım Anlatamam
7- @Pelpelik'e sadece bir kitapta yaşayabilme şansın olsaydı, hangi kitabı seçerdin? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Zülfü Livaneli : Son Ada
b) Gabriel Garcia Marquez: Yüzyıllık Yalnızlık
c) Cemal Süreya: Bir kırlangıcın Daha Var
d) Cengiz Aytmatov: Gün Olur Asra Bedel
8- @Pelpelik'e kişiliğini en iyi tanımlayan çiçek hangisidir? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Beyaz karanfil
b) Kardelen
c) Mor menekşe
d) Mimoza
9- @Pelpelik'e her ruh yaralıdır, ama bazı ruhlar bu yaranın türküsünü çağırır, şarkısını söyler. Senin ruhunun şarkısını çalan parça nedir? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Erdoğan Emir - To Şiya Ez Mendo
b) Ahmet Kaya - Hani Benim Gençliğim
c) Sedayam Kon - Gülümse Senin Gülüşün Mucizelere Gebe
d) İlkay Akkaya - Kime Kin Ettin
10- @Pelpelik'e en çok nasıl veya nerede konuşmak istersin? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Telefon
b) İnstagram
c) Mektup
d) Kapı önünde
11- @Pelpelik'e insanların kalbine iki boya kutusunu açmanı isteseler hangi iki rengi açarsın? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Mavi-Mor
b) Yeşil-Turuncu
c) Siyah-Beyaz
d) Mor-Yeşil
12- @Pelpelik'e en sevdiğin kız ismi nedir? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Eylül Başak
b) Nil Sare
c) Ceylan Ece
d) Asel Benan
13- @Pelpelik'e cevabını merak ettiğin bir soru var mı? Diye sordum. Ne demiştir?
a) İnsanlar, karşındaki insanlara neden değersiz olduğunu hissettirmeye çalışır?
b) C
oğrafya kader diyorlar, beden hep kötü olaylar için bu tabir kullanılır?
c) İnsanlar neden sevmeyi bilmiyorlar?
d) İnsanlar neden nankörlüğe meyilli?
14- @Pelpelik'e bir noktalama işareti olsan hangi noktalama işareti olurdun? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Nokta işareti çünkü geride soru işareti bırakmadan, bir şeyi yarım bırakmadan, yeni bir cümleye başlamak isterdim.
b) Kısa Çizgi ( - ) satıra sığmayan kelimeler bölünürken satır sonuna konur.
c) Ünlem işareti çünkü bütün duyguları yansıtıyor. Günümüzde maalesef yitirdik bütün duyguları.
d) Kesin üç nokta olurdum. Hep eksik hep yarım kalmış.
15- @Pelpelik'e en sevdiğin yiyecek nedir? Diye sordum. Ne demiştir?
a) Ciğer
b) İçli köfte
c) Kelle paça
d) Börek çorbası
16- Son günlerde şu üyenin konu ve yorumlarını çok beğeniyorum dediğin üye kimdir? Kısacası dikkatini çeken üye kimdir? Diye sordum. Ne demiştir?
a)
@Eymen
b)
@Eylül Başak
c)
@sıgınak
d)
@sükutu-ezber