Olaylar Karşısında Mü’min Tavrı

Turan

Sp Kullanıcı
31 Ocak 2017
2,092
360
Olaylar Karşısında Mü’min Tavrı
1-Her İnsan hata yapar, yapabilir bu potansiyel hepimizde var..
Hata- günah bizler için, sadece peygamberler korunmuştur.
2-Bize düşen, hata yapan kardeşlerimize uygun bir üslupla nasihat etmektir. Bunu da, kalabalık içinde değil, başbaşa-birebir, ya da sanal alemi düşünürsek, mutlaka özelinden yapmalıyız..
Eğer böyle yapmıyor da, herkesin içinde hata yapan insanı ve hatasını ilan ediyor, kimsenin bilmediği hatalarını açıklıyorsak, bizim samimiyetimizden şüphe edilir. Kinle davrandığımız anlaşılır. Bunun sadece, şahsi intikam almak, karşıdakini gözden düşürmek adına bir gayret olduğu hususunda şüphe uyandırır.
3-Bir olay hakkında yargıya varmak için olaya dahil olanların hepsini dinlemek gerekir.
Tek taraflı dinlemekle, 3. şahıslar hakkında herkes suizan eder, ki bu da umumun günaha girmesine kapı aralamaktır, çirkin ve veballidir.
Diyelim ki olay, umuma aksettirilen şekilde oldu, bu halde de müslümana düşen, husni zan etmesidir.. Empati yapıp, insanların özel bazı kendilerine has huylarını vs. vs. düşünerek yargılamadan önce, hadisin de şehadetiyle 70 özür bulmaktır kardeşine.
Olaylar karşısında mu’min tavrı budur, böyle olmalıdır. Tabiri caizse ipliğini pazara çıkarmak gibi bir çirkinlik müslümana yakışmaz. Allah Settar’dır, setredici olmalı daim. Yoksa toplum içindeki ayrılmaları, kopmaları önlemek nasıl mümkün olur? Allah intibahlar vere cümlemize amin.
Ayşe Reşad
 
İ

İsrâ

Çok hassas bir konu.
Ne yazıkki boşluğa düştüğümüz oluyor.
Allah yardımcımız olsun
 

Son mesajlar