Sizin Yorumunuz Nedir ? 68

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
Önceden ilk beş yıl deniliyordu. Şimdi 7 yıla mı çıkmış 😀
İlk beş yıl veya ilk yedi yıl karşındakini daha doğrusu birbirini tanıma, birbirini çözme sürecidir. İlk beş yıl sabır tavsiye edilir. Bu beş yıl aşıldıktan sonra normal şartlarda evlilikler artık oturur. Çiftler birbirini yakinen tanıdığı için artık birbirinin huyuna suyuna gitme evresi başlıyor. Başta küçük küçük problemlerden kıyametler koparılabiliniyorken sonraki yıllarda daha kolay göz yumulabiliyor. Tolere edilebiliyor.
Ama bazı evliliklerin yürümeyeceği baştan bellidir aslında ama bazen ekonomik sebepten, bazen gidecek bir kapın olmadığından, bazen çocuktan, bazen güçsüzlükten katlanırsın. Son raddeye kadar dayanırsın.
Çocuktan dolayı katlananlar çocukları büyüdükten sonra, mesleğini eline aldıktan sonra daha rahat karar verebiliyor. Önceden çocuk için katlanıyordum ama şimdi katlanacağım çocuk da yok diyor. Ömür boyu bu kahrı neden çekeyim.
Ekonomik olarak kendini güvenceye alan eşler ayrılık kararı alırken daha kolay alıyor.

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
Küçük bir parantez açayım. Dün sosyal medyada bir video ile karşılaştım. Adam kendisini sosyal medyada bulduğu başka biriyle tanışıp giden karısının ayaklarına kapanıyor. "Sensiz yapamıyoruz, çocuklar perişan dön" diye yalvarıyor.
Mecburiyetten dolayı bu kadar onursuzca evlilikler sürdürülmemeli. Sırf yemeğini yapsın, evini toparlasın, çocuğuna baksın diye bu yapılan ahlaksızlığa göz yumup, bir evlilik sürdürülmemeli...
Midem bulandı resmen...

Hâre

Sp Kullanıcı
Geçinmeye gönlünüz varsa geçinirsiniz ya,tahammül etmek,empati yapmak yeterli diyorum linçlemeyin piliz 😀
30.yıla girdik bu ay,iyisine kötüsüne şükrederek ..