SSD Nedir, Ne İşe Yarar? ÖNERİLİR!

SSD veya M2 kullanıyor musun?

• SSD

Kullanılan: 2 33.3%
  • M2

Kullanılan: 1 16.7%
  • Hiçbiri

Kullanılan: 0 0.0%
  • Kullanmak istiyorum

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6

Sayha

Sp Kullanıcı

Solid-state drive’lar (SSD), geleneksel sabit disklerden farklı çalışırlar. Normal sabit diskler bilgiye erişmek ve işlemek için disk döndürürken SSD’ler bilgiyi flaş hafıza çiplerinde depolarlar. SSD’lerdeki çalışma stili akıllı telefonlar, USB bellekler ve tabletler ile aynıdır. SSD donanımındaki bütün hafıza çiplerine aynı zamanda erişilebilir, bu da bilgiyi işlemek için disk döndürmeye gerek bırakmadığından işlemler daha hızlı tamamlanır.​
SSD’ler özellikle son teknoloji oyun bilgisayarları ile daha yaygın olmaya başladı. Öyle bir noktaya geldi ki şu anda giriş seviyesi bir dizüstü bilgisayarda bile SSD görmek mümkün.​

Sayha

Sp Kullanıcı
Şiddetle tavsiye ediyorum.. dizüstü kullananlar, masaüstü kullananlar.. bilgisayarının ağır açılmasındna programları geç açmasından donmasından şikayetçi olanlar için biçilmiş kaftan ..​
Sisteminiz ne olursa olsun SSD kullanmanızı öneririm. Yavaşlığından şikayetçi olup bilgisayarını değiştirecek varsa hiç öyle bir masrafa girmesine gerek yok. SSD bu konuda çok başarılı. günümüz kuruyla en uygun SSD 250 TL den başlıyor..​
M2 slot anakarta sahibim M2 SSD kullanıyorum bilgisayarın açılış ve hazır duruma geliş süresi 3-4 saniye :)

Son düzenleme:

Hira

🌱🌱🌱
Sp Kullanıcı
Iyi bisi galiba kullanmak istiyorum dedim :D
Canim SSD bu cümle ile gönlümü fethetti „bilgisayarının ağır açılmasındna programları geç açmasından donmasından şikayetçi olanlar için biçilmiş kaftan“ :D
O yüzden elbet bir gün kavusacagiz diyorum kendisine :D

Nasipse bu ay ben de SSD'ye geçecem.
Nasipse bende 1 yil icinde gecerim :D
Hele siz bi gecin bakalim noluyo.. :ıslık:

HayLaz61

Ah Mine-l Aşk
Sp Kullanıcı
Ssd nin hizindan faydalanmak icin en en azindan pc nizin laptopunuzun sata 3 portu olmali yoksa yuksek performans alamayabilirsiniz. Hdd ve ssd arasinda muazzam hiz farki oluyo evet
Amaaa amaa M2 ler için ise bilgisayarınızın ekstra m2 portu olmasi gerekiyor ( ssd box kullanabilirsiniz ama performansını kaybetttirrisiniz )
Öyle biseyler işte sabah sabah bu kadar yazabildim uyanamadim hala

Mystery

Teknik Destek
Teknik Destek
Ssd nin hizindan faydalanmak icin en en azindan pc nizin laptopunuzun sata 3 portu olmali yoksa yuksek performans alamayabilirsiniz. Hdd ve ssd arasinda muazzam hiz farki oluyo evet
Amaaa amaa M2 ler için ise bilgisayarınızın ekstra m2 portu olmasi gerekiyor ( ssd box kullanabilirsiniz ama performansını kaybetttirrisiniz )
Öyle biseyler işte sabah sabah bu kadar yazabildim uyanamadim hala
Yeni pc al kasarsa yaparsın bunu diyon, 😏

Sayha

Sp Kullanıcı
Ssd nin hizindan faydalanmak icin en en azindan pc nizin laptopunuzun sata 3 portu olmali yoksa yuksek performans alamayabilirsiniz.
dönüştürücü kullanılıyor.. çok çok eski sistmler için.. 6-7 yıllık dizüstü için genelinde soketler standart sorun olmuyor.. netice itibari ile hdd nin zaman aralığını kısıtlıyor.. M2 efsane zaten tabi ki anakart uyumlu olacak ram gibi ufacık bişey soketi olacak ki takasın :D :D