Yüreğim de Rabbim

sükutu-ezber

Öyle işte,,,
Sp Kullanıcı
11 Şub 2017
16,557
59,110
Allah yüce ahlakı Kitab-ı Kerimiyle yazılı olarak indirmiş ve elçisinin yaşantısıyla da bize model yapıp göstermiştir.
Şöyle söylemesini istemiştir elçisinden: “De ki, eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin.” (Âl-i İmrân, 31) “Ey müminler, Allah ve melekleri peygamberi destekliyorlar; siz de onu (salavatınızla, dua ve övgünüzle) destekleyin.” (Ahzâb, 56)
Günümüzün inkârcıları; zamanındaki müşrikler gibi, karikatürler veya iftiralarla Peygamberimizi aşağılıyor ve yeni nesillerin gözünde küçük düşürmeye çalışıyorlar.
Bu duruma karşı görevimiz, sahabelerin yaptığı gibi, Peygamberimizin İslam davasını, ahlakını örnek alarak ve kendisini salavat ve takdirlerle anarak desteklemektir. Yeni neslin gözünde küçük düşürmeye çalıştıkları o mübarek elçinin gerçek ahlakını insanlığa anlatmaktır. Bir mümin Allah’ın elçisini desteklemeyi ihmal ederse Allah’ı dost edinmiş olamaz.

Türlü kaynaklardaki uydurma nakillerle Peygamberimize çirkin ve adaletsiz vasıflar atfedilmektedir. Peygamberimizin hak sözlerinin arasına batıl sözler, uydurmalar, İsrailiyyat karıştırılmıştır. Böylece Peygamberimize atfedilen akla, ilme, basirete, hakka, adalete ve Kur’an-ı Kerim’e apaçık aykırı kimi sahte sözler; akıl ve basiret gücü yetersiz âlimler tarafından ve sahihmiş gibi ümmet içerisinde yayılmakta, fitneler ateşlenmektedir.

Yüreğimde Rabbim
Dr. Muhammed Bozdağ
 

Son mesajlar